דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מטרה ראויה 

מאת    [ 23/02/2009 ]

מילים במאמר: 1005   [ נצפה 2284 פעמים ]

מאמר שני בסדרה "הסוד שמאחורי המילים החשובות"
"מטרה ראויה"
מאת: אורלי בר-קימה

"הסכנה האמיתית לרובינו איננה בכישלון לממש מטרה גבוהה מדיי,
אלא בהצלחה לממש מטרה נמוכה מדיי" (מיכאלאנג'לו)

"מי שיש לו "מה" לחיות למענו, יכול לשאת כמעט כל "איך". (פרידריך ניטשה)

רובנו מודעים בעידן הזה, לחשיבות של הצבת מטרות ויעדים בחיים, ואף עושים זאת. לעיתים אנו אפילו מצליחים להגיע למטרה שרצינו, אך זה לא הופך אותנו למאושרים כפי שחשבנו. אני מזמינה אתכם לעצור לרגע ולבדוק עם עצמכם בכנות: כמה פעמים בחייכם, רציתם משהו, פעלתם בכיוונו, והגעתם למטרה או ליעד אך לא באמת הרגשתם שאתם מרוצים ומסופקים, ואפילו חשתם אכזבה מסוימת בסגנון, "מה זה הכל?" ומיד חיפשתם את הדבר הבא שאתם רוצים להשיג? מן הצד השני, חלק גדול יותר מאיתנו קובעים לעצמנו מטרה, אולם לאחר מספר נסיונות להשיגה, אנו מתייאשים ומרימים ידיים בתחושת תסכול..."נו טוב לפחות ניסיתי".
אם חוויתם תחושות אלו, בהקשר למטרות שלכם, ככל הנראה המטרה שלכם לא היתה "ראויה". אלה לא סוג המטרות שאני מדברת עליהם במאמר זה.
מידי פעם אנו שומעים, על אנשים שעשו את הבלתי ייאמן, כמו אצן עיוור ממוצא אתיופי ששבר שיאי ריצה עולמיים, ואף טיפס והגיע לפסגת הרי ההימלייה, אישה נכה בכיסא גלגלים שהצליחה אחרי טיפולים מרובים, להיכנס להריון וללדת שני ילדים בריאים ואף לגדל אותם באהבה רבה, אישה צעירה שנפצעה קשה בפיגוע בקריות, והפכה לשחיינית אולימפית, זוכת מדליות, שמייצגת את מדינת ישראל, נער שוליים משכונת עוני חסר כל שהפך למיליארדר בעל עסקים בינלאומיים, ועוד ועוד סיפורים רבים ומעוררי השראה, על אנשים שהגיעו למטרות ויעדים גבוהים, כנגד כל הסיכויים.
בדרך כלל כשאנו קוראים או שומעים על אנשים מופלאים אלה, אנו שואלים את עצמנו, איך זה קורה שאנשים אלה מצליחים להגיע לשיאים, ולממש מטרות וחלומות, במקום שאנחנו, האנשים הרגילים והבריאים נכשלים? מניין הם שואבים את הכוחות ותעצומות הנפש הנדרשים?
התשובה לכך, אם נבין אותה לעומק, יכולה להביא לשינוי משמעותי בחיי כל אחד ואחד מאיתנו. המשותף לכל האנשים האלה הוא שהם הצליחו כי הם התמקדו במטרות "ראויות". היה להם חלום שהם ראו בדימיונם, שאולי היה "שקוף" לכל האנשים אחרים בסביבתם, אך בליבם, הוא חיי ובעט.
למה הכוונה במטרה ראויה? האם לא כל מטרה היא מטרה ראויה? מסתבר שלא.
הסוד שמאחורי בחירת מטרה ראויה הוא מאוד פשוט, אך לא הרבה מודעים אליו. כדי שמטרה תהפוך להיות "ראויה", צריכים להתקיים מספר תנאים בסיסיים: התנאי הראשון הוא הריגוש. זה חייב להיות משהו שאני מאוד מאוד רוצה, עד כדי כך שאפתח תשוקה בוערת להשיגו. המטרה חייבת לרגש אותי, כך שבכל פעם שאחשוב עליה, אתחבר לרטט חיובי בגוף, ואתלהב ממנה, עד כדי כך, שהיא תגרום לי לקפוץ כל בוקר מהמיטה, כדי להתקדם לעברה, ולו בעוד צעד אחד קטן.
שנית, המטרה "הראויה" צריכה להיות לי מאוד ברורה. למעשה היא תהיה המגדלור, שיצנצץ עבורי, לאורך כל הדרך, ויראה לי את הכיוון הנכון. ככל שאתמקד יותר ויותר במגדלור, הוא יוביל אותי קדימה בכל מצב, גם בסופות ובסערות, ובמיוחד בקטעים הקשים של הדרך. הוא זה שייתן לי את הטעם והכוחות להמשיך למרות הנפילות והמכשולים שבדרך, ואין ספק שיהיו כאלה.
התנאי האחרון, ואולי החשוב ביותר בבחירת "מטרה ראויה", הוא שאני לא אדע איך להשיג אותה. אם המטרה שבחרתם היא כזו שאתם יודעים כבר פחות או יותר את הדרך אליה, היא לא המטרה הראויה לכם, ואני ממליצה לכם לחפש אחרת. זאת משום שהמטרה הראויה, היא גם זו, שתמתח את הגבולות והיכולות שלי, תוציא אותי מאזור הנוחות, ותגרום לי לעשות דברים חדשים, שלא עשיתי עד היום, ואולי אפילו לא ידעתי שאני מסוגלת לעשות. המטרה הראויה תהיה כזו, שאהיה מוכנה להתאמץ מאוד ו"לקדש את כל האמצעים", כמאמר הפתגם הידוע, כדי להשיג אותה, וזה אומר למעשה, שאהיה מוכנה לשלם את המחירים שאצטרך לשלם בדרך להשגתה.
בסופו של יום, הסוד שמאחורי "מטרה ראויה" הוא הדרך אל המטרה, והאדם שאנו הופכים להיות בדרך להשגתה. זאת משום, ששאיפתנו האמיתית והטבעית היא להרגיש אושר וסיפוק בחיינו, וזה יקרה רק כשנצמח ונגדל כבני אדם, כשנגלה עוד ועוד על עצמנו, ועל העוצמות והיכולות הנפלאות שבנו, ונממש את הכשרונות, והמתנות שקיבלנו כבני אדם. וזאת בעיני גם המשמעות האמיתית של "לחיות", משום שהצד השני של המטבע הוא לא לקחת סיכונים ולהישאר כל החיים תקועים במים הבטוחים הידועים והרדודים, כשרוב הסיכויים שנשאר עם תחושה של תסכול ושעמום מעצמנו.
אז אם כבר יש לכם "מטרה ראויה" משלכם, ברכותיי, לכו על זה. ואם לא אני מזמינה אתכם להצטרף אלי לעולם ההרפתקאות הקסום של "המטרות הראויות", ולבצע את התרגיל האימוני הבא, שיתמוך בכם לבחור את המטרה הראויה הראשונה שלכם:
מצאו לעצמכם זמן שקט של כשעה, עדיף בטבע, וקחו אתכם דף ועט. עצמו עיניים ותנשמו פנימה מספר נשימות עמוקות, והכנסו לרגיעה פנימית עמוקה. אתם יכולים להתמקד בתחום אחד בחייכם, או במספר תחומים במעגל החיים: משפחה, זוגיות, קריירה, כסף, פנאי, בריאות, התפתחות אישית וכד, ואז דמיינו בעיני רוחכם את תמונת העתיד האידיאלית שלכם, בכל תחום, נגיד, בעוד חמש שנים מהיום. מה תרצו לעשות, להיות או שיהיה לכם?
כעת נסו לדמיין את התמונה לפרטי פרטים איפה אתם נמצאים? איך נראה המקום? מה אתם עושים שם? איפה אתם גרים? איך אתם נראים? מהן התחושות והרגשות שאתם חשים? האם יש ריח מסוים שאתם מריחים?, צליל שאתם שומעים?, מי נמצא לידכם? וכן הלאה. אם אתם לא מצליחים לעשות זאת בכוחות עצמכם, בקשו מחבר או חברה, שידריכו אתכם למקום הזה בדימיון שלכם. נסו להשתמש בכל חמשת החושים שלכם, כדי לצרוב כמה שיותר פרטים מהתמונה הזו בתודעה שלכם. הרשו לעצמכם להיות שם מספר דקות, מותר גם לחייך, ולהינות מהחוויה הנעימה.
כעת פקחו את העינים, ומבלי לדבר התחילו מייד לכתוב את מה שעלה בדמיונכם. השתדלו לכתוב תמונה מפורטת ככל שניתן. מתוך הכתוב, נסחו רשימה של לפחות 20 יעדים/מטרות, שאתם רוצים להשיג, בתחומים השונים, או באחד מהם. כעת התרכזו ברשימה ובחרו מטרה אחת בלבד, שהיא הכי חשובה לכם והכי מרגשת אתכם ברגע הזה. כתבו אותה בראש נייר חדש, וענו על השאלות:
מה מרגש אותי במטרה הזו? מה יתאפשר עבורי כשאשיג אותה? איזה אדם אהיה כשאשיג אותה? מה אני צריכה לפתח בעצמי על מנת להשיג אותה? עד מתי (תאריך מדויק) אני רוצה להשיג אותה?
לאחר שעניתם על כל השאלות, בדקו אם היא "ראויה", לפי הפרמטרים שנתתי לכם במאמר. ואם התשובה היא כן, כתבו אותה על כרטיס קטן, ושאו אותו עליכם כל הזמן, כך שכמה פעמים ביום תוכלי להסתכל עליה ולהתמקד בה, כשמומלץ בחום להעזר שוב ושוב בדמיון שלכם, כדי להטמיע אותה טוב טוב לתוך התת מודע שלכם, משום שהוא זה, שיעזור לכם להוציא את המטרה הזו לפועל.
בהצלחה!
אורלי בר-קימה
מאמנת אישית לחיים המתמחה בתקשורת והקשבה, העצמת נשים, תמיכה בתקופות של שינוי וצמיחה בחיים.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב